Keso- & majsplättar till sportlovet
Smarriga plättar som går jättebra att steka i förväg och värma för sportlovslediga barn. Eller bara ha på lut i frysen är inte så dumt heller.
![](https://www.glutenfriakoket.se/wp-content/uploads/2022/02/img_49901-1024x682-1230852894939325147.jpg)
Till 12-14 st plättar
1 liten burk majs (ca 150 g)
125 g keso
3 ägg
1.25 dl glutenfri mjölmix
0.5 krm salt
Smör till stekning
Mixa majsen i matberedare eller med stavmixer. Knäck äggen i en skål och vispa upp lite lätt med en gaffel. Tillsätt den mixade majsen, keso och salt. Rör ner mjölet lite i taget så att inga klumpar bildas.
Stek plättarna på svag värme, ca 2 msk smet/plätt.
Servera med sallad och ev några skivor stekt bacon.