Okategoriserade

Rulltårta med smak av Semla!

Gör det enkelt för dig! Fira Semlans dag med en rulltårta istället 🙂

Glutenfri, enkel att göra och supergod!

Till 1 rulltårta:
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
0,25 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm malen kardemumma

Fyllning:
150 g mandelmassa
0,75 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0,5 dl av rulltårtan, skär bort 1 cm längs med långsidan av rulltårtan

vispgrädde
florsocker

Vispa strösocker och ägg till en fluffig smet. Mät upp vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och potatismjöl och vispa snabbt ner i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form ca 30×40 cm och grädda mitt i ugnen i ca 8 min, 225 grader.
Lägg ut ett bakplåtspapper på bordet och strö över lite strösocker. Lyft upp den varma rulltårtan i bakplåtspappret och vän upp och ner på det sockrade pappret. Dra försiktigt av pappret från kakan, fukta med vatten ovanpå pappret om det fastnat.

Skär av 1 cm av rulltårtan längst långsidan. Lägg i en skål och tillsätt mjölk och finriven mandelmassa, vispa ihop till en smet. Vänd ner den vispade grädden och bred på rulltårtan.
Rulla ihop rulltårtan från kortsidan.
Spritsa på vispad grädde och pudra över florsocker. Servera i generösa bitar!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *