Keso- och majsplättar

Lunchtips!
Det är lätt att fastna med samma vanliga rätter till lunch – det ska gå fort och barnen ska gilla det – så nu ska ni få tips på goda saftiga plättar med majs och keso 🙂
Man behöver egentligen inget extra till plättarna, förutom en god sallad, men vill man kan det säkert passa bra med några skivor stekt bacon.

Har man några i familjen som tål gluten går det bra att byta ut mjölmixen mot vetemjöl men ta då 1 dl istället!

Glutenfria keso och majsplättar

Till 12-14 st plättar
1 liten burk majs (ca 150 g)
125 g keso
3 ägg
1.25 dl glutenfri mjölmix
0.5 krm salt
Smör till stekning

Mixa majsen i matberedare eller med stavmixer. Knäck äggen i en skål och vispa upp lite lätt med en gaffel. Tillsätt den mixade majsen, keso och salt. Rör ner mjölet lite i taget så att inga klumpar bildas.
Stek plättarna på svag värme, ca 2 msk smet/plätt.
Servera med sallad och ev några skivor stekt bacon.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Glutenfria Köket

    Inte dumt alls! 🙂
    Nej den har jag inte testat, får ge den ett försök – tack för tips! Mvh Linda 🙂

  • Kjersti

    Låter inte dumt alls! Vilken mjölmix använder du? Har du testat Chrisbels? Det är nästan den enda mix jag vill använda, annars blandar jag själv olika mjölsorter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *