Kladdkakebakelser

Till helgens kräftskiva bjöd jag på ljuvliga små kladdkakebakelser till efterrätt. Det är egentligen muffins men toppade med grädde, blåbär, hallon och citronmeliss blev de söta små bakelser istället 🙂

20120822-075242.jpg
Foto: Mattias Franzén

Till ca 30 st
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
2 krm salt
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
100 g smör
2 tsk glutenfri mjölmix
4 tsk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Garnering:
vispad grädde
blåbär
hallon
citronmeliss

Börja med muffinsen. Smält smöret i en kastrull, ta sedan av från plattan. Rör ner alla ingredienser – ta äggen sist. Fyll folieformar till 3/4 med smet, grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 9-11 min, de ska fortfarande vara kladdiga. Låt svalna.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Koka under omrörning tills smeten tjocknar, ca 5 min. Häll smeten på muffinsarna när de har svalnat. Ställ in muffinsen i frysen när även fyllningen svalnat.

Ta fram muffinsen ur frysen strax innan servering, ta ur dem ur formarna och garnera med grädde, hallon, blåbär och citronmeliss.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *