Bakverk,  Choklad,  Efterrätter,  Muffins

Kladdkakebakelser

Till helgens kräftskiva bjöd jag på ljuvliga små kladdkakebakelser till efterrätt. Det är egentligen muffins men toppade med grädde, blåbär, hallon och citronmeliss blev de söta små bakelser istället 🙂

20120822-075242.jpg
Foto: Mattias Franzén

Till ca 30 st
200 g smör
6 dl socker
4 ägg
2 krm salt
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
100 g smör
2 tsk glutenfri mjölmix
4 tsk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Garnering:
vispad grädde
blåbär
hallon
citronmeliss

Börja med muffinsen. Smält smöret i en kastrull, ta sedan av från plattan. Rör ner alla ingredienser – ta äggen sist. Fyll folieformar till 3/4 med smet, grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 9-11 min, de ska fortfarande vara kladdiga. Låt svalna.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Koka under omrörning tills smeten tjocknar, ca 5 min. Häll smeten på muffinsarna när de har svalnat. Ställ in muffinsen i frysen när även fyllningen svalnat.

Ta fram muffinsen ur frysen strax innan servering, ta ur dem ur formarna och garnera med grädde, hallon, blåbär och citronmeliss.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *