Baka,  Choklad,  Muffins

Kladdkaksmuffins med kolagrädde

Print

Glutenfria kladdkaksmuffins med laktosfri kolagrädde

Kladdiga, glutenfria chokladmuffins med en härlig laktosfri topping med smak av kola. Lätta att göra och supersnygga att servera!

Ingredients

Scale

100 g smör
2,5 dl strösocker
2 dl (100g) mjölmix
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 krm salt

Topping:

1 frp Kolagrädde, Valio laktosfri

0,5 dl Kolaspån, Odense

1 frp Amerikanska blåbär

Instructions

Smält smöret i en kastrull, rör ner socker, kakao, vaniljsocker, kakao och mjölmix och rör tills allt blandats. Tillsätt äggen och rör snabbt ihop smeten.
Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt (ta då dubbla formar). Fyll formarna till 2/3 delar.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 12 minuter. Låt svalna.

Vispa grädden och spritsa på de kalla muffins. Toppa med kolaspån och blåbär.

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating