Choklad,  Efterrätter,  Högtider,  Påsk

Klassisk kladdkaka till påsk

Print

Glutenfri kladdkaka till påsk

Gott behöver inte vara krångligt, enkelt kan också vara fantastiskt!
Servera med vispa grädde eller vaniljglass.

  • Author: Glutenfria Köket
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 30
  • Total Time: 45
  • Yield: 810 bitar 1x

Ingredients

Scale

3 ägg
150 g smör
3 dl glutenfri mjölmix, Finax Röd
4 dl strösocker
1 krm salt
4 msk vaniljsocker
1,25 dl kakao

lite smör till formen
kokos

Instructions

Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser i smöret, ta äggen sist, och rör till en jämn smet. Smöra en form på ca 23 cm och bröd med kokos, eller glutenfritt ströbröd, om man använder en springform med löstagbar kant kan man klämma fast ett bakplåtspapper i botten för att lättare få ur kakan ur formen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 min i 175 grader.
Låt svalna lite innan kakan lossas ur formen.

Dekorera med blåbär, chokladägg och påskharar från Lindt – eller vad du tycker passar och har hemma!

Notes

Tänk på att resultatet på kakan kan bli olika beroende på vilken mjölmix du använder!

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating