Korv,  Lättlagat

Kryddig korv med couscous

Hittade glutenfri couscous på Willys och därför kunde jag äntligen göra denna rätt igen, som vi åt ganska ofta innan jag fick diagnosen. För en barnvänlig variant kan man välja en mildare kryddkorv eller vanlig naturell grillkorv, stek då barnens korv och grönsaker i en separat stekpanna. Styrkan på såsen reglerar man lätt med mängden sambal olek, eller byt ut mot chilisås.

20121205-223245.jpg

Till 2 personer
3 dl okokt glutenfri couscous
6 dl vatten
0,5 tsk gurkmeja
1 tärning hönsbuljong

ca 300 g valfri kryddkorv, tex choritzo
1-2 paprikor, gul & röd
1 liten rödlök
smör att steka i

Sås:
2 dl creme fraiche, 15%
1 tsk fransk senap
2 vitlöksklyftor
0,5-1 tsk sambal olek

Gör så här
Mät upp couscous och vatten i en kastrull, tillsätt gurkmeja och buljongtärningen och låt koka enligt anvisningen på förpackningen. Skär korven och paprikan i mindre bitar, löken skärs i mindre klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och börja med att steka löken, häll sedan ner korv och paprika och låt steka tills allt fått färg.
Rör ihop ingredienserna till såsen och låt stå några minuter.
Blanda couscous och korvpytten direkt i pannan eller servera var för sig med såsen till.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  • Kjersti

    Vad hette märket på couscousen, minns du det? Jag testade en variant som jag hittade på Hemköp för ett tag sedan, och tyckte den blev väldigt stabbig när jag gjorde enligt anvisningarna. Inte alls luftig och fin som couscous ska vara. Men det kanske finns fler märken. Ha en fortsatt fin vinterdag! Här kan vi knappt ta oss fram för all sö!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *