Majsbröd med solrosfrön – gästbloggat hos Ankarsrum

Här kommer receptet på brödet som jag komponerade ihop till mässan “Mat för Livet” och som jag sedan bakade i Ankarsrums monter på mässan.
Det var en rolig upplevelse att baka på mässan och att få träffa så många trevliga människor 🙂

INGREDIENSER:
25 g jäst
2 msk rapsolja
4 dl vatten, 37 grader
1 msk mörk sirap
1 tsk salt
1 msk psylliumfrön
1 ½ dl majsmjöl
½ dl torrostade solrosfrön
Ca 6 dl mjölmix
DEG:
Smula jästen i den rostfria kitteln och lös upp med hälften av vattnet,
häll sedan i resten av vattnet och tillsätt psylliumfrön.
Rör om och låt svälla i cirka 5 minuter.
Tillsätt olja, mörk sirap och salt. Mät upp mjölmix, majsmjöl och solrosfrön i en bunke.
Montera kitteln på maskinen och montera degskrapan och degrullen.
Starta maskinen och kör på lägsta hastighet. Häll ner mjölblandningen lite i taget och för armen
mot kittelns mitt några gånger. Öka sedan hastigheten till andra markeringen och arbeta degen i
cirka 5 minuter, ställ timern på maskinen.
Pensla en brödform med olja och stjälp upp degen, låt jästa under bakduk i 30 min.
Grädda brödet på andra falsen nedifrån i 35 minuter, 200 grader.
Ankarsrum Assistent http://www.bakamera.nu/
Gästbloggare Linda Filipsson www.glutenfriakoket.se
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

  • Waneleha/HelenaW

    Har bakat detta brödet som vart jättelyckat och gott. Både jag och min dotter har glutenintolerans, jag har även laktos intolerans. Vi har fått våra diagnoser nyligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *