Samarbeten

Hallongrottor – gästbloggat hos Ankarsrum

Goda hallongrottor som gillas av stora som små 🙂 De går utmärkt att frysa och sedan ta fram vartefter man blir sugen!

INGREDIENSER:
240 g rumsvarmt smör
400 g mjölmix
1 dl strösocker
2 tsk ljus sirap
FYLLNING:
1 dl hallonsylt … DEG:

Montera vispskålen och mördegsvisparna.
Häll ner socker, mjölmix, sirap samt smöret i bitar i vispskålen.
Sätt dit visphuvudet med mördegsvisparna och kör på lägsta effekt tills allt blandats,
öka hastigheten lite och kör till en smulig massa.
Stäng av maskinen och ta bort visphuvudet. Knåda ihop till en deg för hand.
… KAKOR:
Forma valnötsstora bollar, tryck ihop lite lätt och gör en fördjupning i mitten. Lägg i formar på en
plåt. Klicka i sylt i fördjupningen.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 10 minuter.
Ankarsrum Assistent http://www.bakamera.nu/
Gästbloggare Linda Filipsson www.glutenfriakoket.se