Efterrätter,  Tårta

Marängtårta med kolasås och banan

Maräng är en stor favorit hos mig, och naturligt glutenfri, dubbelt bra!

Till morsdag hade jag därför köpt marängbotten och lite olika ingredienser som passar till så fick barnen fria händer att sätta ihop en tårta. De valde att ha vispad grädde, skivad banan och kolasås som fyllning och dekorerade tårtan med vispad grädde, hallon och blåbär. Kanongod och fylld av kärlek!

Till en tårta, 8-10 bitar

1 frp marängbottnar
3 dl vispgrädde (laktosfri)
1 banan
kolasås (kolla så den är glutenfri!)
hallon & blåbär

GÖR SÅ HÄR
Vispa grädde och bred på en av marängbottnarna, skiva banan och lägg ovanpå grädden, avsluta med valfri mängd kolasås. Lägg på den andra botten och bred på resten av grädden, dekorera med bär.

Servera med glass.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *