Frukost,  Produkter,  Tips & trix

Marmelad på flaska!

Ett litet tips som kan underlätta vid frukosten är att införskaffa marmelad på flaska! Hemma hos oss är det bara jag (tack och lov!) som är glutenintolerant vilket innebär att övriga familjen får ta mycket hänsyn till mig hela tiden, som tex använda två skedar till marmeladburken – en till burken och en att bre ut marmeladen på mackan med för att undvika smulor i burken. Blev väldigt glad när jag fick syn på marmeladen i flaska – kanonbra!!

20120420-081709.jpg

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 • Glutenfria Köket

  Tackar!
  Köpebröden tycker jag inte är lika goda som hembakat, men det finns några bröd jag testat som jag gillar bla Carlshams morotsfrallor och Sempers nya grova bröd och frö frallorna (kommer snart ett inlägg om de två sistnämnda).
  Då skulle jag tipsa om dess frallor –> http://glutenfriakoket.wordpress.com/2011/08/29/morotsfrallor-med-solrosfron/
  och detta bröd –> http://glutenfriakoket.wordpress.com/2011/07/03/bovetelimpa/
  Båda varianterna rör man bara ihop och klickar ut på plåt resp bakform, väldigt enkelt och smakar bra!
  Både Sempers och Finax mjölmixer kan användas till det mesta, fiberhusk är bra att införskaffa (det är gjort av en speciell frösort som man blöter upp i degvätskan och blir geléigt i konsistensen och detta binder ihop brödet så det inte blir så smuligt).
  Lycka till!
  // Linda 🙂

 • Victoria F

  Toppenbra blogg! Fick veta att jag är glutenintollerant häromdan och har börjat fundera på vad det innebär. Köpte första glutenfria brödet häromdan-Sempers formfranska. Det kändes blött och svampigt när det var upptinat=( och smakade sött… Har du något favoritrecept på hembakat ”nybörjarbröd” som liknar vanligt bröd i konsistensen? Var hos dietist i går som sa att man kan få köpa mat på recept,hon gav mig en lista och jag skulle bestämma vad jag ville ha, något tips på bra mjöl som används till det mesta?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *