Pasta,  Skinka & Kassler

Ost- & skinksås till pasta

Ost- och skinksås är en uppskattad pastasås som går snabbt att röra ihop. Med sina milda smaker är den även barnvänlig och brukar därför uppskattas av hela familjen. Självklart kan man köpa färdig ostsås på tetra för att förenkla ytterligare, men kontrollera noga så den verkligen är glutenfri.


5-6 portioner

3 dl creme fraiche 15%
3,5 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost, tex prästost
1 tärning hönsbuljong (kolla så den är glutenfri!)
ca 300 g rökt skinka i bit
vitpeppar & salt

Koka upp pastavattnet, följ sedan anvisningarna på paketet. Tärna skinkan i mindre bitar. Koka upp mjölk och buljongtärning i en kastrull. Tillsätt skinkan och låt puttra ett par minuter. Ta av kastrullen från plattan och rör ner creme fraiche och ost, rör en stund tills allt blandats.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt såsen bli varm i några några minuter, utan att koka, tills osten smält. Smaka av med vitpeppar och salt.

Servera såsen med pasta och med gröna ärtor.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *