Ost- & skinksås till pasta

Ost- och skinksås är en uppskattad pastasås som går snabbt att röra ihop. Med sina milda smaker är den även barnvänlig och brukar därför uppskattas av hela familjen. Självklart kan man köpa färdig ostsås på tetra för att förenkla ytterligare, men kontrollera noga så den verkligen är glutenfri.


Till 4 personer

1 dl, creme fraiche 34%
2 dl, creme fraiche 15%
2,5 dl mjölk
2-3 dl riven lagrad ost, tex prästost
1 tärning grönsaksbuljong (kolla så den är glutenfri!)
ca 300 g rökt skinka i bit
vitpeppar & salt

Koka upp pastavattnet, följ sedan anvisningarna på paketet. Tärna skinkan i mindre bitar. Blanda creme fraiche, mjölk och buljongtärning i en kastrull och låt koka upp. Ta av kastrullen från plattan och rör ner skinka och ost, rör en stund tills allt blandats.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan, låt sjuda i några minuter tills osten smält. Smaka av med vitpeppar och salt.

Servera såsen med pasta och med gröna ärtor.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *