Panerad torsk med romsås

Att panera fisk är inte särskilt svårt och blir dessutom jättegott!
Här valde jag att servera fisken med romsås men klassisk remouladsås passar också bra till.

DSC09161

ca 600 g färsk torskfilé
2 ägg
maizenamjöl
ströbröd, glutenfritt

Romsås:
3 dl creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
färsk eller fryst dill
salt & peppar

Häll upp maizena, lätt uppvispat ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vänd filéerna först i maizena, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Stek filéerna på medelstark värme i mycket smör, lägg gärna in dom på ett fat i ugnen så de håller sig varma (sätt ugnen på ca 100 grader).
Rör ihop creme fraiche, rom och dill – hur mycket av varje är upp till var och en, smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med potatis, sås, citron och sallad.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *