Italiensk fläskfilé

Fläskfilé är lite som köttfärs i den bemärkelsen att man kan variera den i det oändliga! Den här goda filén är inspirerad av Italien och det verkar finnas många varianter av det här receptet på nätet men ursprungligen kommer det från Allt om mat. Jättegott tyckte vi!

DSC09119

4 portioner
500 g fläskfilé
salt & peppar
smör att steka i

Täcket:
1 st mozzarella
1 st basilika, kruka
50 g cashewnötter
50 g grillad paprika, färdig på burk eller hemgjord
2 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Såsen:
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk maizenaredning
2 dl creme fraiche
1 tsk soja (Mrs Cheng Mushroom)
svartpeppar

Putsa filén, salta och peppra runt om. Bryn filén i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda och skiva i ca 2 cm tjocka skivor, lägg upp på ett ugnsfast fat. Häll vattnet i stekpannan och låt småkoka någon minut, sila ner skyn i en kastrull. Skär mozzarellan i små fyrkanter, plocka bladen av nästan hela krukan med basilika. Hacka basilikan och nötterna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar. Bred täcket över köttet. Gratinera i ugnen ca 15 min, 225 grader, tills osten smält (passa så att nötterna inte bränns).

Koka upp skyn, creme fraiche och fonden i kastrullen. Vispa ner maizenan i såsen och låt koka upp, skänk sedan värmen och låt såsen sjuda några minuter, smaka av med soja och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *