Lunch,  Mellanmål,  Pizza

Piroger

Piroger är toppen att ha i frysen och ta fram till mellanmål, lunch, ta med på utflykten, istället för kvällsmacka mm mm. De är goda att äta kalla också!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glutenfria piroger


Description

Grundrecept på glutenfria piroger som är lätta att baka ut. Tänk på att valet av mjölmix påverkar resultatet, väljer du en mjölmix utan tillsatt förtjockningsnedel rekommenderar jag att tillsätta 1 tsk Fiberhusk eller 0,5 tsk xantangummi i degen.

Lycka till! 


Ingredients

Scale
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja 
  • 1 tsk strösocker 
  • 0,75 tsk salt
  • 9 dl glutenfri mjölmix, Lailas blå

Instructions

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken, rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker och hälften av mjölmixen och kör ihop med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin.
  3. Häll i oljan och kör tills oljan gått in i degen. 
  4. Tillsätt resten av mjölmixen och arbeta degen 3-4 min. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Ta upp degen på ordentligt mjölat bord och knåda med lätt hand ihop degen, knåda i mer mjölmix om degen är väldigt kladdig – den måste vara lite kladdig fortfarande för att inte bli för torr.
  6. Kavla en degbit, stor som ett ägg ungefär, till en rund platta.
  7. Lägg ca 1 msk valfri fyllning (tex. köttfärssås, tacofärs + ost, rökt skinka +ost) på ena halvan av plattan. Pensla kanterna med ägg och vik ihop. Tryck ihop kanterna med spetsen på gaffeln.
  8. Pensla pirogen med ägg. 
  9. Grädda mitt i ugnen i 10 min i 200 grader. 
  • Prep Time: 40
  • Cook Time: 20
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star