Smörgåstårta

Smörgåstårta med skaldjur

Vi liksom många andra svenskar satt bänkade framför tv:n igår och såg finalen av Melodifestivalen 🙂 Tyckte vinnarlåten var bra men gillade State of Drama bäst!

Som lördags-gotte-middag gjorde jag smörgåstårta! Gjorde 2 st mindre tårtor så vi hade till lunch idag (söndag) också, lika bra att passa på när man ändå håller på 🙂

20130310-184339.jpg

2 st små tårtor, 2 pers/tårta

16 skivor glutenfri formfranska (vitt bröd), recept finns här

Grundröra:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche, 15%
1-1,5 dl majonäs

Fyllning 1:
2 dl grundröra
0,5 dl laxpastej
1 dl finhackad gurka

Fyllning 2:
3 dl grundröra
4 ägg, hackade
1 dl kräftost

Garnering:
– 30 g ostbågar
– sallad, räkor, citron, körsbärstomater, gurka, röd stenbitsrom, ägg, persilja

Skär kanterna av brödet.
Rör ihop fyllningarna i två skålar.
Lägg ut 2 st brödskivor bredvid varann på två fat – alltså 2 st skivor på varje fat 🙂

Bred på äggfyllningen (ska räcka till ytterligare ett lager) och täck med 2 st brödskivor. Bred nu på laxfyllningen och täck med brödskivor. Avsluta med resten av äggfyllningen och toppa med bröd. Täck tårtorna med resten av grundröran. Ställ in i kylen.

Väg upp ostbågar och mixa till ett pulver. Ta fram tårtorna ur kylen en i taget. Tryck fast ostpulvret runt om tårtan, blås försiktigt bort överblivet ostpulver från tallriken, det blir väldigt skräpigt så håll tallriken över diskhon eller gå utomhus.

Dekorera tårtorna efter egen fantasi, tycke och smak.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *