Kakor

Syltkakor

Söta små glutenfria syltkakor som är svåra att stå emot. Byt gärna ut hallonsylten mot tex. drottningsylt för variation.

Syltkakorna går utmärkt att frysa och tinar snabbt, perfekt när man vill förbereda inför kalas eller någon annan tillställning. Viktigt att tänka på när man bakar glutenfritt, framförallt småkakor är att använda samma mjölmix som i receptet annars kan resultatet bli helt annorlunda. Behöver du byta ut mjölmixen rekommenderar jag dig verkligen att provabaka en kaka först för att kunna ha i mer mjölmix om de flyter ut.

Lycka till!
/ Kram Linda

Print

Glutenfria Syltkakor

glutenfria syltkakor

Ingredients

Scale
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 400 g glutenfri mjölmix,(jag använde Semper Finmix)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk ljus sirap

Fyllning:

  • 1 dl hallonsylt, 

Instructions

  1. Mät upp alla ingredienser i en bunke och vispa ihop till en smulig massa med hjälp av elvispen och knåda sedan ihop till en deg, alternativt knåda endast för hand.

  2. Forma små runda bollar (för att få jämna kakor kan man väga dom, mina vägde 8 g/kaka). Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt i fördjupningen.

  3. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 7-8 minuter.
    (Provbaka gärna en kaka innan du gräddar av alla, särskilt om du använt annat märke på mjölmix)

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Glutenfria syltkakor

Tillagningstid: 30 min

250 g rumsvarmt smör

400 g glutenfri mjölmix

1 dl strösocker

2 tsk ljus sirap

Fyllning:

1 dl hallonsylt

Mät upp alla ingredienser i en bunke och vispa ihop till en smulig massa med hjälp av elvispen och knåda sedan ihop till en deg, alternativt knåda endast för hand.

Forma små runda bollar (för att få jämna kakor kan man väga dom, mina vägde 8 g/kaka). Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt i fördjupningen.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 7-8 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating