Välkomna hit till nya Glutenfriakoket.se!
Ny adress och ny design, men ändå samma Glutenfria Kök 🙂
Sedan jag startade sidan för nästan 2 år sedan har bloggen vuxit och det är ju såklart superkul! Det är många som kikar in här i mitt glutenfria kök varje dag och letar recept. Hojta gärna till om det är något ni saknar, vill ha mer av eller om ni prövat recepten – vad tyckte ni? Blir jätteglad om ni lämnar en liten kommentar då och då 🙂
Hoppas ni kommer trivas här på nya sidan – glöm inte att uppdatera era bokmärken på mobilen och favoriter i datorn med nya adressen! ”Gamla” adressen kommer finnas kvar parallellt men den kommer inte uppdateras.
Som söndagsdessert tänkte jag fresta er med chokladmousse – ALLTID gott 🙂
Till 4 personer
100 g choklad, valfri styrka
2 äggulor
2 ½ dl vispgrädde
1. Smält chokladen över vattenbad (lägg chokladen i en skål/bunke, sänk ned i sjudande vatten & rör tills chokladen smält, vattnet ska inte koka).
2. Vispa grädden löst, den är lagom när grädden blir toppig när visparna dras upp.
3. Separera äggulan från vitan och lägg gulorna i en större bakbunke.
4. Vispa ner chokladen i gulorna, häll chokladen i en jämn stråle och vispa hela tiden. Spara ev. lite av chokladen till garnering.
5. Rör ner 1-2 dl av den vispade grädden i chokladen och rör om med en slickepott tills det blandats ordentligt, vänd sedan försiktigt ner resten av grädden – rör inte för mycket.
6. Häll upp i portionsformar och låt stå kallt minst 1 timme.
7. Gör ev. dekorationer på smörpapper av chokladen som sparades i punkt 4.
8. Dekorera moussen med lite vispad grädde och choklad dekorationer, eller varför inte med frukt, bär, silverkulor, riven/hyvlad choklad – låt fantasin flöda!