Bröd

Vallmofranska i form

”En skiva glutenfri vallmofranska passar perfekt att rosta i brödrosten till frukost med ost och marmelad på eller kanske servera som en god lunchmacka med stekt ägg och sallad!”

glutenfri vallmofranska rostbröd i form

Hej hej!

Ibland smakar en skiva rostat bröd lite extra gott tycker jag! Som till helgfrukosten till exempel när man har tid att kanske sitta lite längre och äta och riktigt njuta av en god rostmacka. Gärna med en god ost och lite marmelad på eller med rökt skinka toppad med senap, sååå gott.
Vallmofranskan är såklart även god som den är om man inte kan eller vill rosta!

Det här brödet är väldigt enkelt att baka eftersom man vispar ihop smeten och sedan jäser den direkt i formen utan att behöva kladda med degen. Och kom ihåg – en glutenfri deg är jättekladdig! Konsistensen är som en seg och kladdig kaksmet så tillsätt inte mer mjölmix.

Lycka till!
/Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri vallmofranska rostbröd i form

Glutenfri Vallmofranska i form


Ingredients

Scale
  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk psyliumhusk (tex. Lindroos)
  • 450 g glutenfri mjölmix, Finax röd
  • ägg till pensling
  • vallmofrö

Instructions

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med en del av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet och psyllimhusk och låt stå i 5 min.
  2. Rör ner salt och mjölmix, arbeta degen några minuter med elvispens vispar eller i en köksmaskin med visp.
  3. Olja en brödform och stjälp upp degen. Låt jäsa under bakduk i 35 min.
  4. Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön.
  5. Grädda på andra fasen nedifrån i ugnen i ca 35 min, 200 grader.
  6. Låt brödet svalna på galler, avvakta med att skära tills brödet är helt kallt.
  • Prep Time: 50
  • Cook Time: 35
glutenfritt rostbröd med vallmofrön
”Skiva brödet när det är helt kallt!”
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star