Vaniljäpplen med kolasås och glass

Tänkte tipsa er om en god efterrätt, nämlige vaniljstekta äpplen. Smakar bäst ihop med kolasås och glass.

Smaklig fika!

Till 4 portioner
4-6 äpplen, beroende på storlek
50 g smör
1,5 tsk vaniljsocker

Kolasås
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk, 1,5%
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap

Börja med kolasåsen. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull, tänk på att såsen bubblar upp så ta en kastrull med höga kanter, koka upp såsen under omrörning, sänk sedan värmen och låt såsen puttra på medelstark värme i ca 5 min, rör då och då. Ta av kastrullen från värmen och lägg över plastfolie för att undvika att en hinna bildas, låt såsen svalna.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Hetta upp en stekpanna och låt smör och vaniljsocker smälta, tillsätt äpplena och låt puttra ihop tills äpplena är mjuka, ta upp ur pannan och lägg upp i portionsskålar.

Servera med vaniljglass och kolasås.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *