Världens godaste glutenfria tekakor

Vågar nog faktiskt påstå att det här är det bästa receptet på glutenfria tekakor som finns!

De går dessutom snabbt att baka då de jäser så kort tid, så det är inte felskrivet i texten! 😉

Tekakorna passar bra till frukosten, soppan, melliset, utflyktsmackan och även som hamburgerbröd. Smaklig macka!

Till 6 st tekakor

50 g smör

2,5 dl mjölk

25 g jäst

1 msk ljus sirap

0,5 tsk salt

0,25 tsk xantangummi (alt. 1 tsk Fiberhusk)

6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll på lite av degvätskan, rör till jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.

Tillsätt salt och sirap. Mät upp mjölmixen och rör ner xantangummi eller Fiberhusk i mjölet.

Vispa ner mjölmixen med hjälp av elvispen och vispa degen ett par minuter. Degen ska bli kladdig. Låt jäsa i bunken i 15 min.

Klicka ut degen i 6 st lika stora bitar på ett bakplåtspapper, degen ska fortfarande vara kladdig, pudra över mjöl och jämna till tekakorna med lätt hand så de får rätt form. Låt jästa i ytterligare 10 min på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 6 min i 255 grader.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *