Choklad

Chokladbollar med dadlar

Glutenfria chokladbollar bakade med dadlar är perfekt till fika eller mellanmål!

Glutenfria chokladbollar med dadlar

Hej på er!

Chokladbollar en vanlig vardag till mellis? Har mamma blivit tokig undrar barnen?!

Nä, det har jag som tur är inte. Det är bara chokladbollar gjorda på dadlar, utan vitt socker eller smör, som serveras! 🙂 Men jag känner mina barn så till en början låtsas vi att det är vanliga chokladbollar och när de alla fyra sagt ”mmm de här var jättegoda, men har du gjort ett nytt recept?” så talar jag om vad de innehåller och nästa kommentar från småfolket är ”de var FAKTISKT goda”. Hahaha!

Hoppas du vill testa de här goda chokladbollarna ♥️

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria chokladbollar med dadlar

Glutenfria Chokladbollar med dadlar


Ingredients

Scale
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 7 st torkade dadlar, urkärnade
  • 3 msk kokosolja
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver (alt. 1/4 vaniljstång)
  • 12 tsk vatten eller kaffe

Garnering:

  • kokosflingor 

Instructions

  1. Mät upp alla ingredienseri en matberedare och mixa ihop till en fast deg. Späd ev. med mer vatten/kaffe om degen blir för hård.
  2. Forma till bollar och rulla i kokos. Njut!

Notes

Håller ca 1 vecka i kyl, går även bra att frysa.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star