Okategoriserade

Chokladmousse

Letar du också efter en god efterrätt till nyår som enkelt kan förberedas och stå och vänta i kylen?
Då skulle jag verkligen föreslå Chokladmousse!

Print

Glutenfri Chokladmousse

Krämig och god chokladmousse är ett säkert kort på succé!

  • Author: Glutenfria Köket
  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 60
  • Total Time: 80
  • Yield: 4 port 1x

Ingredients

Scale

100 g choklad av bra kvalité, 70%
2 äggulor
2 ½ dl vispgrädde

Instructions

1. Smält chokladen över vattenbad (lägg chokladen i en skål/bunke, sänk ned i sjudande vatten & rör tills chokladen smält, vattnet ska inte koka).
2. Vispa grädden löst, den är lagom när grädden blir toppig när visparna dras upp.
3. Separera äggulan från vitan och lägg gulorna i en större bakbunke.
4. Vispa ner chokladen i gulorna, häll chokladen i en jämn stråle och vispa hela tiden.
5. Rör ner 1-2 dl av den vispade grädden i chokladen och rör om med en slickepott tills det blandats ordentligt, vänd sedan försiktigt ner resten av grädden – rör inte för mycket.
6. Häll upp i portionsformar och låt stå kallt minst 1 timme.
7. Dekorera moussen med lite vispad grädde, frukt och choklad dekorationer (smält choklad och ringla med en sked över smörgåspapper, låt stelna).

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating