Glutenfria havreflarn

En riktig klassiker på kakfatet som även är jättegod till glassen.

Havreflarn är enkla kakor att baka som klickas ut på plåten och gräddas. Förvara i burk eller lägg i frysen.

Till ca 30-40 st beroende på storlek

100 g smör

3 dl glutenfria havregryn

1,5 dl strösocker

0,25 dl glutenfri mjölmix

1 ägg

1 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR:

Mät upp mjölmix, havregryn, bakpulver och strösocker i en bunke. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, de behöver gott om plats så gör 9-12 st/plåt.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 5 min.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *