Okategoriserade

Glutenfria kolakakor

Sega och goda kolakakor är verkligen en av mina favoriter! De här glutenfria kakorna är lätta att göra och försvinner i rasande fart!

Till ca 40 st kakor

100 gr smör, rumsvarmt
1 dl (90 g) strösocker
1 1/2 msk (30 g) ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl (180 g) glutenfri mjölmix

GÖR SÅ HÄR
Vispa strösocker, sirap och smör krämigt.
Mär upp de torra ingredienserna och arbeta för hand ihop till en smidig deg. Rulla ut degen till 3 längder, platta till med en gaffel och grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 min, 175 grader.
Skär kakorna sneda med en vass kniv medans de fortfarande är varma, de hårdnar när de kallnat.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *