Baka,  Kakor

Hallongrottor

”Goda glutenfria hallongrottor som passar på vilket kakfat som helst!”

Hejsan!

Hallongrottor är enkla kakor att göra och de gräddas i formar vilket gör att de inte flyter ut. Man kan ju såklart servera de i formarna men på bilden ovan passade de bättre utan formar på min farmors gamla finporslin.

Vill man göra andra smaker kan man enkelt byta ut hallonsylten till tex. blåbärssylt eller jordgubbssylt.

Om man vill går det jättebra att frysa hallongrottorna och ha på lut i frysen.

Lycka till!
Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Goda glutenfria Hallongrottor

Hallongrottor


Ingredients

Scale
  • 240 g smör, mjukt
  • 400 g mjölmix, Finax röd
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk ljus sirap

Fyllning:

  • 1 dl hallonsylt

Instructions

  1. Mär upp smör, mjölmix, strösocker och sirap i en bunke.
  2. Nyp snabbt ihop till en deg. 
  3. Forma valnötsstora bollar, tryck ihop lite lätt och gör en fördjupning i mitten och lägg i formar på en plåt.
  4. Klicka i sylt i fördjupningarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10 min, 175 grader. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating