Hemgjord müsli

Att göra hemgjord müsli är både enkelt och billigt. Variera precis som du vill med olika gryn och nötter, och vill man ha i russin eller annan torkad frukt tillsätter man det när müslin svalnat. Dubbla gärna receptet och gör mer när du ändå håller på ?

3 dl ren havregryn 
1 dl hirsflingor 
0,5 dl solroskärnor 
0,5 dl Fibrex 
1 dl grovhackad mandel

0,25 dl neutral olja 
0,5 dl honung 
1-2 tsk vaniljsocker (eller kanel)

lite ljus sirap

Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Smält olja, honung, sirap och vaniljsocker/kanel i en kastrull, häll sedan över müsliblandningen och rör väl. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 175 grader, ca 15 min – rör var 5:e minut. Låt svalna helt innan müslin hälls upp i en burk.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *