Pajer,  Samarbeten

Sommarpaj med passionsfrukt

Betalt samarbete med Text & Art

Hej på er!

Snart är det ju mors dag, närmare bestämt den 30/5. Och alla mammor gillar väl fika?! Jag är iaf en av dom!

Tänkte tipsa er om en sån fantastiskt god paj med en härlig kräm av passionsfrukt som tillsammans med söta jordgubbar blir en riktig fullträff!

Har ni sett vilket snyggt förkläde?!
Man kan ju inte annat än känna sig lite stolt – Queen in the kitchen!

Hos fantastiska Text & Art kan du beställa detta personliga förkläde med valfritt namn – perfekt till mors dag!

Just nu får du 20% rabatt på allt (utom ramar) med koden ”glutenfriakoket” när du beställer innan 31/5 hos Text & Art.

Och här har ni receptet på pajen! 🙂

Lycka till! // Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfri sommarpaj med passionsfrukt

Sommarpaj med passionsfrukt


Ingredients

Scale

Pajdeg:

  • 150 g smör, mjukt
  • 2,5 dl glutenfria havregryn
  • 3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper Finmix
  • 0,75 dl brunt farinsocker 
  • ev. 1 msk vatten

Passionskräm:

  • 3 st passionsfrukter
  • 2 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 1,5 dl turkiskt yoghurt (laktosfri)
  • 2 msk strösocker

Garnering:

  • 400 g jordgubbar
  • citronmeliss
  • lite kärnor från passionsfrukten

Instructions

  1. Mät upp all ingredienser till pajdegen utom vatten i en bunke och knåda snabbt ihop till en deg utan att överarbeta den, tillsätt ev vatten om den blir torr (beror på vilken mjölmix som används).
  2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i omkrets. Låt stå i kylen i 20 min.
  3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min, 200 grader. Låt svalna helt.
  4. Vispa grädden till fyllningen.
  5. Gröp ur passionsfrukterna och passera i en sil. 
  6. Rör ner yoghurt och vätskan från frukten i grädden och vispa ihop till en fast kräm. Vill man ha en sötare kräm tillsätt mer socker.
  7. Bred ett tunt lager kräm i botten på pajskalet.
  8. Skiva jordgubbar och lägg ut i ett lager ovanpå krämen. Spara några jordgubbar till garnering.
  9. Häll på resten av krämen och bred ut över jordgubbarna.
  10. Dekorera med jordgubbar, citronmeliss och lite kärnor från passionsfrukten. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating