Bullar,  Samarbeten

Philadelphiabullar

Betalt samarbete som innehåller annonslänkar för Kockums Jernverk

Får man lova att bjuda på en fikastund i skogen på en fårskinnsfäll?

Känslan man får av att sitta i skogen med varmt kaffe i en rustik mugg av emaljerat stål, signerad Kockums Jernverk, och njuta av en glutenfri, luftig och vansinnigt god bulle med en vaniljfyllning – DET är som balsam för själen!

Bullarna är bakade i en snygg ugnsform. Den vackra tekannan fungerar lika bra till kaffe och saft som till te – likadant med muggarna.
Varför inte servera glöggen lite extra snyggt och genuint i jul?!

Om du anmäler dig till Kockums nyhetsbrev får du just nu dessutom 15% rabatt på ett köp! Hur bra som helst nu inför jul!

Glutenfria Philadelphiabullar 15 st bitar:
25 g jäst
2,5 dl mjölk
100 g smör, mjukt
0,5 dl vit sirap
1 msk Fiberhusk
0,5 krm salt
7 dl finax glutenfri mjölmix (375 g)

Fyllning:
75 g smör, mjukt
100 g philadelphiaost (naturell färskost)
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Till garnering:
1 ägg
pärlsocker

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bakbunke och tillsätt mjölken, rör tills jästen löst upp sig.

Tillsätt sirap, husk, smör, salt och mjölmix. Arbeta degen i 5 min med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin.

Klipp bakplåtspapper så det passar i botten på en form, ca 32×20 cm. Knåda med lätt hand ihop degen i bunken med lite mjölmix, knåda inte för länge degen ska fortfarande vara kladdig. Stjälp upp degen i formen och platta ut den jämnt. Låt jäsa under bakduk i 1,5 timme.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och ställ kallt tills degen jäst klart.

Gör 15 st hål (ca 2 cm djupa) i degen med skaftet på en liten sked eller med tummen. Fyll hålen med fyllningen.

Kockums skål 10 cm, Kockums skål 16 cm & Kockums ugnsform

Pensla ytan runt om med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Kockums ugnsform

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, 200 grader.

Skär upp i bitar och servera.

Det går även bra att frysa de skurna bullarna.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *