Frukost,  Gröt

Polentagröt

Har alltid älskat mannagrynsgröt men tyvärr är ju inte mannagryn glutenfritt och då är polentagröt en perfekt ersättare – eller nej det är till och med bättre! Gröten är väldigt mättande och man står sig länge på den.

Senast åt jag polentagröten med en klick hallon & blåbärs sylt och mjölk till. Kan även tänka mig att äppelmos och mjölk samt skivad banan och lite hackade nötter och mjölk också är gott i till.

Har du inte testat än? Gör det 🙂

1 portion
2½ dl mjölk
3 msk polentagryn
lite salt
lite socker

Koka upp mjölken och tillsätt därefter polentagrynen. Låt sjuda under omrörning i ca 5 min, smaka av med salt och socker.
Servera med sylt och mjölk, äppelmos och mjölk eller färsk frukt – låt fantasin flöda!

Print Friendly, PDF & Email

18 Comments

 • Annika Nilsson

  hej
  jag äter pollentagröt till frukost sedan några år tillbaka och älskar det. Men eftersom jag bor själv och långt ute på landet, så kan det vara lite knepigt med frukten ibland. Men jag kan tipsa om barnmatsburkar med frukt är helt perfekt. Då har man alltid frukt hemma

 • Glutenfria Köket

  Hahaha ja ibland kan man hamna på väldiga sidospår 😉 Har bara gjort gröten på vanlig mjölk så jag vet tyvärr inte, knepigt när ingen av ersättningsprodukterna fungerar…inte kokosmjölk heller? (kanske blir lustig smak med kokos iofs…) Hör gärna av dig och berätta om ni testade med tex vatten eller kokosmjölk!
  // Linda

 • Reflextioner

  Hittade hit då jag sökte recept på välling egentligen =) och skall kanske prova polenta gröt men vi tål varken mjölk eller havre, soja eller ris drycken som finns på affären, inte nötter heller, kan man göra denna gröt på vatten eller blir den inte bra då?

 • Annkatrin

  Tack för en helt underbar gröt 🙂 Kan också tala om att vi är inte tål mjölkprotein heller och därför gjort gröten på havremjölk och det fungerar helt perfekt 🙂

 • Weronica

  Hej! Hittade precis din blogg. Är glutenintolerant sen snart tre år och letar mycket recept på nätet. Förut älskade jag mannarynsgröt och har lärt mig att gilla havregrynsgröt nu när jag måste äta glutenfritt. Hittade ditt recept på polentagröt och ska verkligen testa det. Gillar din blogg med alla recept!

  Weronica

 • Linda

  Blev sa glad nar jag hittade din blogg och detta recept da jag ar en utflyttad svenska som alskar mannagrynsgrot men har inte riktigt hittat nagot motsvarande . Men igar hittade jag din blogg och detta recept ,plus att jag och min familj forsoker leva ett sa mycket som mojligt glutenfritt liv sen nagra manader tillbaka. Provade att gora det till frukosten imorse och gud sa gott det blev!! 🙂 Detta kommer serveras mycket till frukost framover! Tack / linda

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *