Choklad,  Kakor,  Mellanmål

Raw Chokladkaka med mandlar

Glutenfri raw chokladkaka med mandlar som ger ett gott crunch!

Glutenfri raw-chokladkaka med mandlar

Hej hej!

Nu ska ni få tips på en supergod raw chokladkaka som inte behöver bakas i ugnen. Mixa ihop ingredienserna och tryck ut i en form, låt stelna – klart!

Den är inte bara god utan mättar också vilket är toppen när man kanske egentligen är hungrig fast sugen på fika och något ”gottigt”, ni vet vad jag menar 😉

Mandlarna tillsätter jag efter att alla ingredienser gått ihop till en smet för att få ett gott tuggmotstånd.

Smaklig fika! // Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfri raw-chokladkaka med mandlar

Glutenfri Raw Chokladkaka med mandlar


Ingredients

Scale
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl kokosolja
  • 0.5 dl kakao
  • 20 st torkade dadlar,ca 2 dl
  • 3 msk kallt/ljummet kaffe
  • 0.5 dl flytande honung 
  • 1 krm flingsalt eller 0.5 krm salt
  • 2 dl mandlar 
  • kokos till garnering

Instructions

  1.  Mät upp alla ingredienser utom mandlarna i en matberedare och kör ihop till en tjock smet.
  2. Tillsätt mandlarna och kör en stund till, välj själv hur stora mandelbitar du önskar.
  3. Tryck ut smeten i en valfri form och strö över kokos, låt svalna i kylen ca 1 timme eller ställ i frysen 20 min att stelna. 
  4. Skär i bitar och förvra i kylen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star