Muffins

Vaniljmuffins med hallontopping

Inlägget innehåller annonslänk för Lyckas med mat


Saftiga glutenfria vaniljmuffins med en krämig frosting med smak av hallon.

glutenfria vaniljmuffins med hallontopping

Hej hej!

De här fina glutenfria vaniljmuffinsen har min nioåriga dotter bakat helt själv 🙂

Muffinsen är toppade med en frosting färgad med rosa och lite, lite blå livsmedelsfärg för att få till en lila ton. Färgerna jag använder är geléfärger köpta hos Lyckas med mat, länk till färgerna hittar du HÄR (reklamlänk). De är väldigt dryga och det behövs väldigt lite för att få fin färg.

Hoppas du vill testa de här goda muffinsen!

Lycka till! / Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria vaniljmuffins med hallontopping

Glutenfria Vaniljmuffins med hallontopping


Ingredients

Scale

Vaniljmuffins:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Cram cheese frosting:

  • 60 g smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft (kan uteslutas)
  • 100 g färskost 
  • livsmedelsfärg 

Garnering:

  • Frystorkade hallon

Instructions

  1. Rör socker och smör luftigt, förhand eller med elvisp.  Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.

  2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet.

  3. Häll upp smeten i muffinsformar, fyll till 2/3 delar.

  4. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 10-12 min. Låt svalna.

  5. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Lägg upp i en spritspåse och spritsa ut på muffinsen, har du ingen sprits går det även bra att breda ut frostingen med en kniv. Toppa med frystorkade hallon. Förvara i kyl till servering.  
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 20 min
glutenfria köket

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star