Husmanskost,  Lunch,  Pannkaka & våfflor

Bästa glutenfria ugnspannkakan

”Vågar faktiskt påstå att det här receptet ger den bästa och godaste glutenfria ugnspannkakan av alla recept!”

Skapade detta recept för 10 år sedan och det är lika bra och älskat, nu som då 🙂

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri ugnspannkaka

Bästa glutenfria ugnspannkakan


Ingredients

Scale
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölmix, glutenfri
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • lite salt
  • 1 förpackning bacon (140 g) eller rökt skinka  (kan uteslutas)

Instructions

  1. Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke.
  2. Vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
  3. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken, vispa tills allt blandats. Låt stå ca 10 min.
  4. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken, vispa tills allt blandats. Låt stå ca 10 min.
  5. Skiva baconet och fördela i en liten ugnsform, stek mitt i ugnen ca 10 min i 220 grader.
  6. Häll på pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen, ca 30 min till.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating