Bästa glutenfria ugnspannkakan
Vågar faktiskt påstå att det här receptet ger den bästa och godaste glutenfria ugnspannkakan av alla recept!

Hej på er!
Trött på misslyckade och platta glutenfria ugnspannkakor?!
Då har jag receptet för dig!
Detta recept är väl beprövat och mångas favoritrecept på ugnspannkaka utan gluten. Pannkakan kan antingen göras med sinka eller fläsk om du är sugen på en klassisk fläskpannkaka eller så gör du den utan och får en jättegod tjockpannkaka.
Passar på att även tipsa om min glutenfria amerikanska pannkakor (klicka HÄR för receptet) eller alltid lika goda tunnpannkakor (recept HÄR).
Lycka till! / Kram Linda

Bästa glutenfria ugnspannkakan
Ingredients
Scale
- 4 ägg
- 3 dl glutenfri mjölmix, tex. Finax röd, Semper Mix
- 4 dl mjölk
- 1 tsk Fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- lite salt
- 1 förpackning bacon (140 g) eller rökt skinka (kan uteslutas)
Instructions
- Sätt ugnen på 220 grader. Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke.
- Vispa ner mjölmix, fiberhusk, bakpulver och salt.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning och häll ner resten av mjölken. Låt stå i 10 min.
- Om bacon används – Tärna baconet och lägg i ugnsformen pannkakan ska gräddas i, stek mitt i ugnen i 10 min.
- Rör om och häll över pannkakssmeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.