Förrätter

Blinier till förrätt

Blinier är en populär förrätt som går att variera på många olika sätt med hjälp av olika tillbehör.

Print

Glutenfria Blinier

Klassisk förrätt som görs av bovetemjöl som faktiskt är naturligt glutenfritt trots sitt namn.

Ingredients

Scale

1,5 dl bovetemjöl

1 dl rismjöl

12 g jäst

2,5 dl mjölk

1 äggula + 1 äggvita

0,25 salt

25 g smör

Instructions

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll ner i bunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt rismjöl, bovetemjöl och salt och vispa till en klumpfri smet.  Låt stå framme i rumstemperatur i 45 min, täck bunken med plastfolie. Knäck äggen och separera vitan och gulan, vispa ner gulorna i smeten. Smält smöret. Vispa vitorna till ett fast skum i en egen bunke. Rör först ner smöret i smeten och sedan den vispade äggvitan.

Stek små plättar på medelstark värme i en stekpanna och låt sedan svalna.

 

Servera blinierna med machésallad, rom, hackad rödlök och smetana.

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating