Gino

Och vad är då Gino??
Jo, det är en klassisk efterrätt med frukt som gratineras i ugnen med riven vit choklad ovanpå. Min Gino som vi åt till efterrätt ikväll gjorde jag på hallon, banan och kiwi men man kan variera med olika fukter och bär. Till exempel kan man ha i vindruvor, blåbär eler ananas. Eller byta hallonen mot jordgubbar istället. Endast fantasin sätter gränser!
Vaniljglass eller vispad grädde är gott att servera till 🙂


Innan gratinering

Till 2-3 personer
1 banan
1 kiwi
1½ dl frysta/färska hallon
50 g vit choklad

Tina hallonen om de är frysta. Skär banan och kiwi i mindre bitar. Lägg frukten i en ugnsfast form. Grovriv den vita chokladen och strö över frukten. Gratinera högst upp i ugnen i ca 5 min, 250 grader. Akta så den inte bränns.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *