Högtider,  Jul,  Kött,  Skinka & Kassler

Griljerad julskinka

Glutenfri julskinka…låter det krångligt….?
Goda nyheter – det är jättelätt och blir jättegott! Testa 🙂

Glutenfri griljering till julskinka, till en skinka 3-4 kg

4-5 msk svensk senap, tex Slotts orginal
1 msk ljus sirap
1 ägg
1 msk potatismjöl
ca 1 dl majs ströbröd, tex Olda
1 msk senapspulver (kan uteslutas)

Börja med att skära bort svålen på skinkan.
Vispa ihop ingredienserna till griljeringen, allt utom ströbrödet. Bred på blandningen på skinkan och strö över ströbrödet.
Griljera skinkan mitt i ugnen, 225 grader, tills den fått fin färg, ca 15-20 min.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *