Efterrätter,  Pajer

Hallon och blåbärspaj

”Supergod hallon och blåbärspaj med ett knaprigt smultäcke med glutenfria havregryn. En snabb och enkel paj att bjuda på, eller kanske bara unna sig själv något gott!”

glutenfri hallon och blåbärspaj

Hej på er!

Alltså en riktigt god smulpaj är ju så fantastiskt gott!
Av allt fika man kan baka så är just smulpaj en av mina absoluta favoriter. Och särskilt om jag vill ha något som går snabbt att baka till fika eller efterrrätt eftersom det är så enkelt att göra.
Testa gärna min goda Jordgubb- & rabarberpaj!

Mina barn har lite blandade känslor till smulpaj och oftast äter de bara smulorna – särskilt om det är äppelpaj eller rabarberpaj – men den här gången fick pajen riktiga lovord så med det sagt, testa den här pajen den är supergod!

Lycka till!
/Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri hallon och blåbärspaj

Glutenfri Hallon och blåbärspaj


  • Author: Glutenfria Köket
  • Total Time: 50
  • Yield: 1012 portioner 1x
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Smuldeg:

  • 150 g smör, mjukt
  • 2,25 dl glutenfria havregryn
  • 2,25 dl mjölmix, tex. Lailas blå mjölmix
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ljus sirap

Fyllning:

  • 500 gr frysta bär Hallon & blåbär, eller färska
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Instructions

  1. Mät upp mjölmix, havregryn, strösocker och sirap i en bunke.
  2. Skär smöret i mindre bitar och häll ner i bunken. Nyp ihop till en deg – den blir lite kladdig.
  3. Häll upp bären i en ugnsform. Tillsätt strösocker och potatismjöl och rör om till allt blandats.
  4. Smula degen över bären, degen ska vara lite kladdig.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, 200 grader tills pajen fått fin färg. Låt svalna.
  6. Servera pajen kall eller ljummen men vaniljsås.
  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 30
glutenfri hallon och blåbärspaj
”Servera pajen ljummen eller kall med vaniljsås”
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star