Kassler och purjogratäng

Då var det måndag igen då och jag tänkte passa på att tipsa om en god kasslergratäng som jag gjorde förra veckan. Enkel och snabb rätt att laga, barnvänlig utan starka smaker – vi vuxna kryddade lite extra på tallriken istället. En bra vardagsrätt alltså!

Hoppas ni alla får en härlig måndag 🙂

20130520-112942.jpg

Till 6 portioner
500 g kassler
ca 1-1,5 dl strimlad purjolök
1 dl chilisås
1 dl majonäs
2 dl creme fraiche 15 %
2 dl matlagningsgrädde 15 %
Svartpeppar
Lite grillkrydda (Santa Maria)
5 dl okokt långkorningt ris
2 dl riven ost

Mät upp riset och lagom mängd vatten enligt förpackningen, koka riset och häll upp i en stor gratängform. Tärna kasslern i mindre bitar, ca 1×1 cm, och strimla purjon, lägg ovanpå riset och blanda runt.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, majonäs, chilisås och kryddor i en bunke och häll sedan över risblandningen. Strö över riven ost,
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, 225 grader. Servera gratängen med sallad.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *