Äpple,  Efterrätter,  Pajer,  Recept: Baka glutenfritt

Knäckig äppelpaj

Vi har kvar massor av vinteräpplen som jag la undan sent i höstas, de har räckt hela vintern men nu börjar en del av dom se lite ledsna ut, få passade det ju perfekt med en god äppelpaj. Det blev den här söta och knäckiga äppelpajen som går snabbt att svänga ihop!

Fyllning:
6-8 st äpplen (ca 800 g)
1 tsk malen kanel

Knäckig toppning:
150 g smör
3 dl Ren havre (glutenfri)
2 dl strösocker
1,5 dl glutenfri mjölmix
2 msk mjölk
0,5 dl ljus sirap
0,5 tsk bakpulver

Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Stö övet kanel och rör om och lägg i en pajform.

Smält smöret i en kastrull och ta sedan av från plattan. Rör ner strösocker, sirap, havregryn, mjölmix, mjölk, bakpulver och mjölk.

Bred smeten över äpplena och grädda mitt i ugnen i ca 30 min, 200 grader tills den fått fin färg.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  • Mona

    God paj men 2 dl socker alldeles för mycket. Tog 1 dl socker och fortfarande lite för söt om äpplena är söta (svenska äpplen). Ska minska ytterligare på sockret nästa gång.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *