Moccaparfait med chokladsås

Nu ska ni få ett recept på en jättesmarrig efterrätt jag gjorde i helgen. Enkelt att göra och smakar himmelskt 🙂 Ny favorit här hemma!
Och räds inte av att ha på lite, lite, lite flingsalt ovanpå parfaiten, det är pricken över i:et. Jag valde att ställa fram saltet så fick man välja själv om man ville prova och hur mycket salt man ville ha. Över förväntan gott!

Dottern var dock inte så förtjust i parfaiten, men det förstår jag, är ju kaffeglass 🙂 Men hon åt glatt en strutglass istället!

Till 4-5 personer
4 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ msk snabbkaffepulver
3 dl vispgrädde

Såsen:
1½ dl vispgrädde
1 msk socker
100 g mjölkchoklad

Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Blanda ut kaffepulvret med lite av grädden (ca 0,25-0,5 dl) och rör tills allt löst upp sig, ljumma ev grädden lite så löser pulvret upp sig bättre. Mät upp resten av vispgrädden i en bunke och tillsätt kaffegrädden, vispa tills grädden börjar tjockna, vispa inte för länge så grädden blir för hård.
Rör ner ca 1 dl av den vispade kaffegrädden i äggblandningen. Rör om tills allt blandat sig, vänd sedan ner resten av grädden.
Häll upp i en form, ca 1 liter. Låt frysa i 4-5 timmar. Ställ fram parfaiten i kyl 30 min innan servering.

Koka upp grädde och socker till såsen. Väg upp chokladen och låt smälta i den varma grädden, värm på svag värme under omröring tills chokladen smält. Låt svalna tills den blir ljummen.

Skopa upp parfaiten med en glassskopa och servera med chokladsås och flingsalt, dekorera gärna med glutenfria rån.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *