Scones

Tänket tipsa er om ett kanonbra recept på scones så här inför helgen 🙂 Tycker att det är mysigt att lyxa till helgfrukosten ibland eftersom  man jämt stressar i veckorna och då är just scones något jag brukar göra. Det går snabbt att göra degen och brödet behöver inte jästa, bara “skjuts in i ugnen” så har man nybakat bröd utan massa konstigheter i!
Kanske är något att bjuda alla pappor på till frukost på Fars dag? 🙂

Till 4 små scones (räckte till 2 vuxna & 1 barn)
50 g smör
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll i mjölmix och bakpulver och nyp ihop. Tillsätt mjölken och rör ihop till en smidig deg, den ska fortfarande vara kladdig. Strö ut lite mjölmix på ett bakplåtspappet och klicka ut smeten med hjälp av två skedar. Jämna till ytan med hjälp av lite mjölmix. Nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 min, kontrollera att brödet är klart med hjälp av en potatissticka, om den inte blir kladdig är brödet klart.
Servera med tex. smör, ost och marmelad.  

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer

  • Susanna

    Hej, ville bara säga att dessa är jättegoda! Har precis upptäckt din blogg och jag kommer prova en massa av dina smaskiga recept 🙂

  • christina

    Ja det är en sak som saknas bland alla matprogram som finns!
    Alla mat och bakprogram använder ju vanligt mjöl.

  • patricia

    GUd va du bakar o står i 😀 du är såååå duktig! borde göra ett matprogram (gluten förstås) o du är programledaren 😀 du skulle vara först va???? 🙂
    hihi!!!! När min turridning kommer igång på riktigt ska jag sno ett recept från dig o baka en kaka till dem som är glutenintoleranta så jag har nått att bjuda på 😀 Du får komma o rida en helg snart igen gumman, har många hästar att välja på nu! Ta med Emma också hon kan rida Hubbe 🙂
    Det vore jätte skoj!

    Krama om familjen, PUss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *