Polentapommes till grillbiten!

Maxa lördagsmiddagen med frasiga POLRNTAPOMMES!
De här pommesen är försvinnande goda. Härligt frasiga och med en god smak som passar utmärkt till tex en grillad köttbit.

Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte, alltid lika roligt att höra vad ni tycker 🙂

Smaklig måltid!

Till 4 portioner
1 liter vatten
1 tsk salt
4 dl polentagryn
1 dl (30 g) permesan eller liknande ost, tex Grand Padano
salt & peppar

Koka upp vatten och salt i en kastrull, vispa ner polentan och låt sjuda under omrörning tills gröten tjocknat.
Skölj av ett stort fat med kallt vatten och bred ut polentagröten jämt på fatet, ca 2 cm högt och med raka kanter, lättast är att bre ut gröten med en slickepott spolad i kallvatten. Låt svalna i kylen ca 1 timme, skär sedan polentan i avlånga fyrkantiga bitar.

Värm upp fritösen, eller olja i en kastrull, till ca 130 grader och fritera polentan i några minuter tills de blivit gyllenbruna och fått en hård och knaprig yta.
Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
Passar perfekt till grillat kött eller kanske som ett inslag i en tapas middag.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *