Glutenfri saltlakritssås

Vad sägs om en gluten- och mjölkfri lakritssås med en härlig smak av saltlakrits? Då har du hittat rätt!

De goda lakritssmakerna kommer dels från Lakritsfabrikens lakritspulver och den härligt salta, saltlakritssmaken kommer från deras Lakrits syrup.

Tycker att hallon och lakrits är som gjorda för varandra så valde att servera såsen ihop med hallonsorbet men man kan givetvis ta vilken glass man vill!

Till ca 1,5 dl
1 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 msk ljus sirap
1 msk saltlakrits syrup (Lakritsfabriken)
1 tsk lakritspulver (Lakritsfabriken)
1/2 tsk svart karamellfärg

Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt såsen koka i 5 min på medelstark till svag värme, det kokar lätt över så passa såsen noga.

Låt svalna och servera ljummen eller kall till glass, kladdkaka eller något annat gott!

Håller ca 1 vecka i kylskåp.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *