Kött,  Ris & gryn

Purjofilé i ugn

Mat som sköter sig själv i ugnen tycker jag är himla smidigt. Under tiden kan man passa på att ta hand om disken, duka eller bara ta det lite lugnt 🙂 Den här rätten brukar vi göra både till vardags och på helgerna, lika gott varje gång.

Till 4 personer
ca 700 g fläskfilé eller ytterfilé
1 dl creme fraiche 34 %
2 dl creme fraiche 15 %
1-2 msk soja
0,75 dl chilisås
1 klyfta vitlök
1-1,5 dl strimlad purjolök

Värm ugnen till 175 grader. Börja med att skära fläskfilén i 3-4 bitar, stek sedan i stekpanna så att bitarna får färg. Lägg över bitarna i en ugnssäker form. Blanda ihop creme fraiche, soja, chilisås, pressad vitlök, salt och peppar. Häll lite lite vatten i stekpannan, häll sedan över skyn i creme fraiche blandningen och rör om. Fördela blandningen runt köttbitarna och strö över purjolöken. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 min. Skär i köttet och kolla så att det är klart, låt ev stå en stund till. Servera med basmatiris och sallad.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *