Choklad,  Efterrätter,  Högtider,  Lättlagat

Alla Hjärtans Dag

♥ Glad alla hjärtans dag till er mina fantastiska läsare ♥
Hoppas ni haft en fin dag!

Själv har jag varit hemma och kurerat mig idag, envis hosta och halsont som inte släpper. Imorrn blir det till att ringa doktorn….
Men visst har vi firat alla hjärtans dag ändå!
Jag bakade en kladdkaka åt mina ♥♥:an 🙂 Bitarna tryckte jag ut med en hjärtformad pepparkaksform, dekorerade med gelehjärtan och serverade grädde till. Sött, gulligt och enkelt!

Till en form ca 23 cm
2 ägg
100 g smör
1 ½ dl glutenfri mjölmix eller maizena
3 dl strösocker
1 krm salt
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao

Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser, ta äggen sist, i smöret och rör om till en jämn smet. Smöra och bröa en form med glutenfritt ströbröd, använder man en springform med löstagbara kanter man kan även klämma fast bakplåtspapper i botten och endast smöra och bröa kanterna. Häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min, i 160-170 grader. Låt svalna lite innan kakan lossas ur formen.
Tryck ut hjärtan – eller andra former – med pepparkaksmått, dekorera och servera!

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *