Glutenfri röra-ihop-kaka med vinbär

Ett bra sätt att ta vara på alla goda vinbär är att baka en superenkel kaka!

Det är precis som den heter, bara att “röra ihop”. Enkelt som sjutton. På bilden syns 7 åriga dottern som strör ut de egenplockade vinbären på kakan.

100 g smör
2 dl socker
2 dl potatismjöl el. glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vinbär

Smält smöret i en kastrull, eller använd flytande smör (1 dl = 100 g). Tillsätt socker, vaniljsocker, potatismjöl, bakpulver och ägg, rör till en jämn smet. Klä en ugnsfast form (ca 1 ½ liter) med bakplåtspapper (går även bra att smöra och bröa med glutenfritt ströbröd eller kokos).
Strö över vinbär och grädda mitt i ugnen i ca 25 min, 175 grader.
Låt kakan svalna, skär sedan i rutor och pudra ev. med florsocker. Servera med vaniljsås.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *