Glutenfria kanelbullar

Till ca 40 st bullar

150 g smör

50 g jäst

5 dl mjölk

1 dl strösocker

1 ägg

0,5 tsk salt

1 tsk xantangummi alt. 2 tsk Psylliumhusk

14 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:

150 g smör

Strösocker och kanel

Smält smöret och häll på mjölken och värm till 37 grader.

Smula jästen i en bunke och späd med en del av smörblandningen,rör tills jästen löst sig, häll därefter i resten av vätskan.

Tillsätt socker, salt, ägg, xantangummi /husk och till sist mjölmixen . Kör ett par minuter med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Låt jäsa i 40 min under bakduk.

Ta upp degen och knåda lite lätt med mjölmix på bordet, dela degen i två delar. Kavla ut och lägg på fyllningen, rulla ihop och skär i centimeter stora bitar. Lägg skivorna i bullformar och låt jäsa ytterligare 30 min.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlso

Grädda mitt i ugnen i ca 5 min, 250 grader.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *