Gratänger,  Vegetariskt

Glutenfri morotslasagne

Tummen upp från hela familjen – till slut även från de små som annonserade att de INTE gillade vegetarisk lasagne…- men det var INNAN de smakat! ?

Glutenfri morotslasagne passar perfekt på höstkanten när trädgårdsland och butiker fylls med goda morötter. En billig vegetarisk vardagsrätt.


6-8 portioner

450 g morötter (6-8 st)

1 gul lök

2-3 st vitlöksklyftor

3 msk rapsolja

1,5 msk spiskummin

1,5 msk paprikapulver

2 pkt passerade tomater á 500 g

2 dl creme fraiche (laktosfri)

1 dl vispgrädde (laktosfri)

2 dl vatten

1 dl ketchup/chilisås av ketchup typ

2-3 dl lagrad ost

Gör så här :

Finhacka vitlök och gul lök, stek mjuk på svag värme i en gryta med lite av olja. Skala morötterna och riv fint. Ha i resten av oljan i grytan och tillsätt morötterna, låt steka på svag värme i några minuter.

Rör ner passerade tomater, creme fraiche, grädde, vatten, spiskummin, paprikapulver och ketchup.

Varva morotsröran med lasagneplattor i en ugnsfast form, toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min i 200 grader.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *