Förrätter,  Tillbehör,  Vegetariskt

Kokta majskolvar

Äntligen majstider!
Att koka majskolvar är inte särskilt svårt men blir ett uppskattat inslag vid matbordet.

Kokta majskolvar

Hej hej!

Att sitta och gnaga på en majskolv med smör och salt på är ju bara så gott!
Kokt majskolv tycker jag passar bra att servera som tillbehör till maten, men varför inte som en lite annorlunda vegetarisk förrätt? Med ett gott kryddsmör blir det lite extra festligt.

Man behöver inte oroa sig för att detta ska vara svårt att laga, tvärt om är det superenkelt – viktigaste är att ha koll på tiden för att få riktigt goda och saftiga majskolvar. Låt gärna majskolvarna svalna lite innan servering så de går att hålla i.

Om det blir någon majskolv över kan man skära den i 3-4 bitar och lägga på grillen, mums!

Lycka till!
/Kram Linda

Print

Kokta majskolvar

Ingredients

Scale
  • 4 st majskolvar
  • 2 tsk salt
  • smör och salt till servering

Instructions

  1. Skala majskolvarna.
  2. Koka upp vatten i en rymlig kastrull, salta och lägg i majskolvarna. Koka i flera omgångar om alla inte får plats. 
  3. Låt majskolvarna koka i 3-5 min beroende på storlek. 
  4. Låt svalna lite och servera med smör och salt.

Har du testat receptet?

Dela din bild på Instagram och tagga @glutenfriakoket.se, älskar att se era resultat!

Kokta majskolvar
”Koka majskolvarna i en rymlig kastrull”
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating