Grytor,  Kött,  Kyckling

Kycklingkebabgryta med ris

Kycklingkebab här serverat i form av en god gryta serverar med ris och broccolmix!

Kyckling kebabgryta med ris grönkålsmix snabb vardagsmat

Hej på er!

Här ska ni få ett riktigt gott recept på kycklingkebab som serveras som en gryta med ris till. Jag valde basmatiris men vilket ris som helst går bra. Det gröna på tallriken är broccoliris med geönkål av märket Garant, jättegott att blanda ihop med riset.

Barnen gav tummarna upp för denna rätt vilket gjorde mamman väldigt glad!

Testa du också, lämna gärna ett betyg tryck på stjärnorna i kommentarerna).

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kyckling kebabgryta med ris grönkålsmix snabb vardagsmat

Kycklingkebabgryta med ris


Ingredients

Scale
  • ca 700 g kycklingkebab
  • 400g passerade tomater Mutti
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt & svartpeppar

Instructions

  1. Hacka lök och vitlök. Stek på svag värme tillsammans med sirap ett par minuter.
  2. Ta upp löken och lägg på en tallrik. Häll ner kebabköttet i pannan och stek på medelstark värme i ca 5 min.
  3. Lägg tillbaka löken och tillsätt krossade tomater och kryddorna. Låt puttra under lock i 10 min. Smaka av med salt och peppar (ev mer av någon av de andra kryddorna efter eget tycke och smak)
  4. Späd ev grytan med lite vattennom du vill ha den rinnigare. Servera med ris och grönsaker.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star